Keramische tegels voor buiten: een steengoed idee

Zoek je een nieuwe terrastegel? Dan zit je met keramische tegels voor buiten gegarandeerd goed. Deze tegels zijn niet alleen mooi, maar ook vorstbestendig en onderhoudsvriendelijk.

 

 

Keramische terrastegels: de voordelen

Kan jouw terras wel een nieuwe look gebruiken? Dan kies je buiten maar beter voor keramische terrastegels. Even alle voordelen op een rij:

  • Ze zijn kleurvast. Laat die zon maar volop schijnen!
  • Ze zijn slijtvast. Sleur gerust met je barbecue of tuinstoelen, krassen krijgen hier geen kans.
  • Ze zijn vederlicht. Doordat keramische terrastegels slechts 2 centimeter dik zijn, laat deze tegel zich vlot leggen.
  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk. Keramische tegels zijn erg makkelijk schoon te maken doordat ze vlekvrij zijn en nauwelijks groene aanslag opnemen. Je hoeft de Mr. Proper in jezelf niet wakker te maken.

Verder zijn keramische tegels voor buiten een uitstekend idee, omdat ze heel sterk, vorstbestendig en waterafstotend zijn. Kortom, keramische tegels zijn een duurzame oplossing voor je terras.

 

 

Keramische terrastegels: de nadelen

Hoewel er veel voordelen aan keramische terrastegels verbonden zijn, worden volgende punten al eens als nadelen aangehaald:

  • Ze vragen een arbeidsintensieve plaatsing. Onze tegelzetters weten echter perfect hoe ze hiermee aan de slag moeten.
  • Keramische tegels kunnen er al eens glad bij liggen. Wees dus zeker voorzichtig wanneer je op het terras loopt als het regent. Zorg bij het plaatsen van het terras voor een goeie afwatering. De meeste keramische buitentegels zijn vandaag de dag al voorzien van een degelijke antisliplaag.
  • Ook de prijs wordt wel eens aangehaald als nadeel. Bij Verhelst hebben we daarom een compleet assortiment van keramische buitentegels in diverse prijsklassen.

 

 

Welke keramische terrastegels kies jij?

Keramische tegels voor buiten zijn verkrijgbaar in een brede selectie aan kleuren, maten en patronen. Daardoor is er in elke stijl wel een geschikte tegel te vinden. Het is niet altijd evident om de juiste keuze te maken, want een terras hoort er toch voor even te liggen. En het resultaat zal het uitzicht van je tuin mee bepalen. Denk daarom goed na over de kleur van de tegel en de stijl die je buiten wil creëren. Onze tip: ga vooral af op je gevoel.

De populairste keramische terrastegel van het moment is de houtlook-variant. Keramische tegels met een houtlook geven de charme en warmte van hout, maar dan zonder de nadelen van echt hout zoals verkleuring, slijtage en onderhoud. Keramische terrastegels met houtlook zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. De kleurkeuze hangt uiteraard af van je persoonlijke smaak. Wil je een stijlvolle en moderne look, kies dan voor neutrale kleuren zoals grijs of zwart. Wil je eerder een warme en uitnodigende sfeer, kies dan voor tinten zoals bruin of beige.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of beter, zie je door de tegels het terras niet meer? Bij ons kan je geheel vrijblijvend rondneuzen. We denken graag met je mee!

Ontdek ons uitgebreide aanbod keramische terrastegels in een van onze toonzalen.

 

Maak een afspraak

 

 

Zelf keramische tegels leggen: advies op maat

Ziezo, de keramische tegels zijn gekozen. Over naar de volgende stap: het terras aanleggen. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Vraag dan gerust advies aan onze experts. Zij bekijken samen met jou hoe je jouw terras het beste aanpakt. Plaats je de keramische buitentegels op beton of stabilisé? Hoe garandeer je een optimale afvoer van regenwater? Technische kennis is hier onontbeerlijk en daarin willen we graag jouw partner zijn.

Hieronder vind je alvast een antwoord op twee veelgestelde vragen:

Mag ik mijn keramische tegels trillen?

Keramische buitentegels mogen nooit getrild worden, omdat deze met hun 2 centimeter dikte te dun zijn en dus kapot zouden gaan.

Hoe lang mag ik niet lopen op mijn keramische terrastegels?

Wanneer alles mooi is opgevoegd, laat je het terras rustig drogen en wacht je best nog een paar dagen [KE1] voor je op de tegels loopt. Daarna is het tijd om te genieten. Zet je tuinset op het terras en schenk jezelf een verfrissend drankje in!

Ben je niet zo’n handige Harry? Dan zijn er de tegelzetters van Verhelst. Dankzij hun jarenlange ervaring komen zij met plezier jouw keramische buitentegels plaatsen.

 

Hoe onderhoud ik mijn keramische tegels buiten?

Nu je een nieuw terras hebt, wil je dat uiteraard vieren met een gezellige barbecueavond. Helaas, die liet blijkbaar wel wat sporen na op je keramische tegels. Een rode wijnvlek hier, een vetvlek daar … Maar geen nood. Zoals hierboven al aangehaald, zijn keramische tegels heel erg makkelijk schoon te maken. Keramische tegels zijn zelfs makkelijker te onderhouden dan betontegels.

Wist je dat keramische tegels gemaakt worden van klei en gebakken worden bij een temperatuur van zo’n 1100 °C? Daardoor zijn de tegels niet poreus en krijgen vuil en vet nauwelijks vrij spel. Ze blijven als het ware bovenop de tegel liggen.

Voor het schoonmaken van je tegels buiten raden we je af om zure of agressieve middelen te gebruiken. Warm water biedt voor de meeste vlekken en groenaanslag een goede oplossing. Spot je toch een vetvlek van de BBQ? Dan verwijder je die het best met wat afwasmiddel in een warm sopje. Gebruik gerust ook een schuursponsje, je zal de tegels hiermee niet beschadigen.

Verder is het vooral belangrijk om vlekken niet te lang te laten zitten, zeker als het gaat om vlekken met agressieve materialen, zoals bv. roestvlekken. En wat met groenaanslag? Voor alle vlekken raden wij Lithofin Actiefreiniger aan. Met dit product reinig je snel en efficiënt je keramische tegels. Het is gebruiksklaar en hoeft dus niet verdund te worden. Handig!

 


 

 

Overtuigd van een keramische tegel voor buiten? Kom jouw terrastegel uitzoeken in een van onze toonzalen.

Maak een afspraak