Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder

DE GROEP VERHELST ENGAGEERT ZICH TOV HET MILIEU OP DIVERSE VLAKKEN

Ze wil in de bouwsector oa een voortrekker zijn en blijven. Het milieubewuste aspect wordt hoog in het vaandel gedragen.

Omdat we als ondernemer binnen onze eigen organisatie streven naar een milieubewuste aanpak, is het vanzelfsprekend dat we onze interne filosofie uitbreiden naar de markt door het brengen van milieubewuste producten of activiteiten.

EEN GROEN WAGENBELEID

EURO 5 NORM

is de meest recente Europese wetgeving die de uitstoot van dieselmotoren in vrachtwagens regelt. Deze nieuwe wetgeving maakt deel uit van een lange termijn programma dat de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en roetdeeltjes progressief zal verlagen. De Verhelst-vrachtwagens voldoen hieraan.

 

VAKBEKWAAMHEID CHAUFFEURS

Onze vrachtwagenbestuurders volgen een cursus in het kader van de wettelijke vakbekwaamheid chauffeurs. Een onderdeel hiervan is de ecodrive-cursus waardoor dankzij het pro-actief rijgedrag het brandstofverbruik daalt, de schadestatistiek verbetert en de slijtage van auto-onderdelen en banden verlaagt.

 

CO2-UITSTOOT

Medewerkers van de groep Verhelst besturen “propere – groene” bedrijfswagens met een beperkte CO2-uitstoot, passend bij de uitvoering van hun activiteit.

placeholder
placeholder

Infrastructuur - Groene energie

 

GRONDWARMTEPOMP

Voor de nieuwbouw van de groepshoofdzetel opteerden we resoluut voor de groene aanpak met geothermische energie.

Geothermische energie is één van de duurzame energiebronnen dat gebruik maakt van aardwarmte nabij het aardoppervlak en wordt toegepast in verwarmings- en airconditioningsystemen.

 

LUCHTWARMTEPOMP 

In meerdere burelen op diverse vestigingen halen we de energie via een luchtwarmtepomp uit de buitenlucht dat dan wordt benut om ruimtes te verwarmen of koeling.

Een luchtwarmtepomp draagt bij aan vermindering van het broeikaseffect door vermindering van de CO2 uitstoot.

Tevens wordt door het gebruik van een luchtwarmtepomp het energieverbruik sterk teruggedrongen en werkt dus ook kosten besparend.  

 

ZONNEPANELEN

In functie van de draagkracht van staalstructuur, de oriëntering van de gebouwen naar de zon (het zuiden), de grootte van de mogelijks te installeren daken met zonnepanelen, de mogelijkheid om de elektriciteit ook op het net te kunnen steken, de ouderdom van de gebouwen, de grootte van de aanwezige elektriciteitskast,… hebben we op volgende daken en gronden met zonnepanelen geplaatst:

Het grootste grondpark van Vlaanderen bevindt zich op de site van Verhelst Oudenburg. In totaal wordt er 4 megawatt elektriciteit opgewekt. Hierdoor draait ons bedrijf, op zonnige dagen, volledig op groene elektriciteit. Tijdens de weekends en het verlof wordt de stroom aan het net aangeboden en is er voldoende elektriciteit voor 1350 gezinnen.

Daarnaast is de nieuwe hal van de breedplatenfabriek uitgerust met een uniek systeem in België. Aangezien de staalconstructie geen grotere belasting kon verdragen, werden de bestaande golfplaten weggenomen en vormen de zonnepanelen het nieuwe dak. Zo kunnen we onze eigen prefab-producten toch ook een groen label meegeven.

Verder zijn er ook zonnepanelen geplaatst op de daken van de toonzaal en hangaar van Ichtegem en Veurne en deels van een hangaar van Ter Polder, Oostende.

ACTIVITEITEN MET EEN GROENE STEMPEL

 

TOP-MIX – MILIEUBEWUSTE AFVALVERWERKING VOOR DE KLANT


Onze recyclageafdeling diende , voor zijn vestiging te Brugge, de aanvraag in voor de ‘Charter duurzaam ondernemen’.

Ondermeer door dit charter realiseerden wij verschillende acties rond duurzaam ondernemen. Acties rond tien verschillende thema’s, zoals de opvolging van de sociale en milieuwetgeving – communiceren en dialogeren – mensvriendelijk ondernemen – duurzaamheid integreren – afval beperken – rationeel waterverbruik – noodprocedures – minimalisatie van de omgevingshinder en reductie van de verkeersimpact werden verwezenlijkt en/of opgestart.

Voorbeelden van die ‘groene aanpak’ zijn er teveel om op te noemen. Wat we hier doen is namelijk op zich al groen.

 

VERHELST NATUURSTEEN

Het zaagslib in het afvalwater wordt afgezonderd zodat het koelwater permanent kan herbruikt worden en er geen lozing is van afvalwater. 

 

BOUWMATERIALEN

Als bouwhandelaar volgen wij ruwbouwmaterialen en vloer- en wandbekleding van fabrikanten die vooruitstrevend en innovatief zijn, ook op vlak van duurzaamheid.

Klanten kunnen met al hun vragen rond dit thema terecht bij ons team van medewerkers in al onze verkoopspunten. We adviseren er de klant over de juiste keuze in producten voor zijn/haar nieuwbouw- of renovatieproject en indien je dit wenst, helpen we je graag een geschikte, professionele, ervaren plaatser te vinden.

Je kan bij ons ook terecht met ecocheques bij de aankoop van isolatie. Een korte voorstelling van onze “eco” producten en andere om meer milieubewust te (ver)bouwen : Korasun, Solesia, Smartroof betreffen “esthetisch” geïntegreerde zonnepanelen in uw dak Active Air gipsproducten, Climalife dakpannen, Bekotec vloerverwarmingssysteem, E-brick muurisolatiesysteem, zijn ook producten die bijdragen tot duurzaam bouwen evenals alle bestaande isolatiematerialen.

Ook door vaste partner te zijn bij Val-I-Pac en deel te nemen aan het “clean site system”-project, helpen we het plastiek op de werven van onze klanten in een juist recyclagecircuit te brengen.

 

CHAPEBEDRIJF VERHELST

Als klant kan je opteren voor een isolerende uitvullingslaag, zowel thermisch als akoestisch. Zo kan men energieverbruik en de daarbijhorende kosten verminderen én draagt men zijn/haar steentje bij tot het milieu.

Ons team hanteert de volgende groene producten hiervoor : Betopor, een isolerende mortel met “gerecycleerde polystyreenkorrels”.

Het gebruik van deze uitvulling leidt tot een verbetering van het thermisch comfort, minder verbruik, minder uitstoot. PUR, op zich geen groen product, leidt wel tot een groen resultaat, nl een verbetering van het thermisch comfort en een vermindering van verbruik in energie en uitstoot.

In ons dienstenpakket zit ook akoestische isolatie. We kunnen de bouwer/verbouwer ook helpen aan de gestelde normen hieromtrent te voldoen, met verbetering van het geluidscomfort en betere leefomstandigheden als gevolg.

placeholder
placeholder

PERSONEEL - GROENE OPLEIDINGEN

 

OPLEIDINGEN ZIJN BELANGRIJK

Binnen de groep sorteren onze medewerkers het afval volgens de juiste afvalstromen. Technische medewerkers blijven up-to-date over nieuwe technologieën en volgen opleidingen/workshops in het kader van energiebesparing en duurzaam bouwen.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

8 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 2 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details