Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rescue Verhelst Machines 26 november 2014

in de Categorie: machines .

Deze datum zal in onze geschiedenisboeken vermeld worden als de dag waarop we een grootscheepse reddingsoperatie op til zetten,  om een torenkraan, welke door een stabiliteitsprobleem dreigde om te vallen, te bergen.

De hoofdaannemer van de betrokken bouwwerf had ons telefonisch verwittigd dat de fundatieplaat, waarop de torenkraan was gemonteerd, door nog niet gekende reden aan het wegzinken was.
Mede door ons koelbloedig optreden, werd de persoon aan de andere kant van de lijn verzekerd dat we zijn oproep ernstig namen, waarna we ons reddingsplan in werking stelden.
Vermits we geen kostbare tijd mochten verliezen werd ogenblikkelijk gereageerd en stuurden we de dichtstbijzijnde monteur ter plaatse. Zijn vaststelling staafde ons vermoeden, een oplossing om deze precaire situatie het hoofd te bieden was nu ons hoofdobjectief.
Direct werden de hulpdiensten op de hoogte gebracht, die de buurt hermetisch afsloten. Elke seconde was nu cruciaal. Personeel en machines ter plaatse krijgen was onze volgende stap . Onze technische dienst draaide op volle toeren, waarbij alle mogelijke pistes werden nagegaan om deze ernstige situatie te borgen.

Feit was dat we voor een moeilijke en gevaarlijke opdracht stonden. Daar de aanwezige mensen van Verhelst, op de werf, zich een correct beeld vormden van de ernst van de situatie en we vaststelden dat dit voor de hulpdiensten ongekend terrein was, werd de coördinatie door Verhelst Machines overgenomen. Ondertussen hielden onze mensen voortdurend telefonisch contact met het thuisfront, waardoor we werden gestuurd om het gewenste materiaal en personeel in te zetten.

Alle stukken vielen als een puzzel perfect in elkaar, onze telescopische kranen werden opgesteld en onze monteurs bereiden zich voor op een lastige en lange opdracht, die tot laat in de nacht zou duren. Iedereen kende zijn taak, waarbij we werden ondersteund door politie en brandweer. Eerst werd het wegzinken gestabiliseerd door de giek en tegengiek van de torenkraan vast te koppelen aan de telescopische kranen. Personeel werd naar boven gebracht in een manskooi door een derde telescoop. Alles werd vakkundig aangepakt en het ontmantelen van de torenkraan begon stilaan vorm aan te nemen. Om 23 uur was de giek en tegengiek gedemonteerd en was daardoor de situatie zo goed als  gestabiliseerd. Het verder ontmantelen was plots een routine zaak geworden. We klokten uiteindelijk af op 2u30 in de morgen. Toen was het laatste onderdeel van de kraan gedemonteerd en waren alle telescopische kranen ingeplooid. 26 november 2014, die dag hebben we Verhelst Machines op de kaart gezet en hebben we bewezen dat we de performantie bezitten om deze moeilijke situatie correct in te schatten en op te lossen.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

9 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 3 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details