Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Prado Verhelst Bouwmaterialen Zuid-West-Vlaanderen

in de Categorie: bouwmaterialen .

 

Persbericht
Drie bedrijven vinden thuishaven op site Prado

 

Prado op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord wordt nieuw leven ingeblazen.
De strategische site van 100.000 m² aan de toegangspoort van het bedrijvenpark verwelkomt binnenkort drie nieuwe bedrijven: Verhelst bouwmaterialen, Revor & Jaritex en Facq Sanitair.
De herinvulling is niet alleen een stimulans voor de Kuurnse economie, het betekent ook een enorme opwaardering van het volledige bedrijvenpark.

Site Prado


Prado is een strategische site van maar liefst 100.000 m² op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord, palend aan de nieuwe centrale toegangspoort van het bedrijvenpark.
De site grenst aan de Ringlaan, de Noordlaan en de Heirweg en is op vandaag voor 55.000 m² volgebouwd.
In het verleden weefde en tufte Prado (Associated Weavers) er tapijten.
Later verhuisde Prado de productie naar de site in Ronse waardoor de gebouwen leeg kwamen te staan.
Op vraag van Prado ging Activo, makelaar gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, op zoek naar kandidaat-investeerders. In afwachting werden de gebouwen tijdelijk verhuurd.
Vandaag zijn Activo en de gemeente Kuurne enorm fier om drie nieuwe bedrijven te verwelkomen op de Pradosite: Verhelst bouwmaterialen, Revor & Jaritex en Facq Sanitair.


Verhelst Bouwmaterialen, Revor en Jaritex en Facq Sanitair investeren


De beddinggroep Revor Bedding, Styldecor Luxury Beds en Jaritex gaan over tot een fusie en bundelen hun activiteiten op 45.000 m². Vandaag produceren de bedrijven afzonderlijk in Ingelmunster en Meulebeke. Tegen 2018 brengen ze hun productie samen in een nieuw bedrijfsgebouw op de Pradosite. Op korte termijn komt er in de Noordlaan een nieuw kantoor met showroom en krijgen de bestaande gebouwen een opfrisbeurt voor de distributie van geproduceerde matrassen en boxsprings. De nieuwe vestiging zal tegemoet komen aan de stijgende vraag naar kwaliteitsvolle matrassen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De komst van Revor en Jaritex brengt ook heel wat tewerkstelling met zich mee: de 145 werknemers verhuizen, maar omwille van de sterke groei zal dit aantal wellicht toenemen in de toekomst. De fusie en uitbreiding op de Pradosite zal hen in staat stellen om verder in te zetten op innovatie en design rond slaapverbeterende producten.

Verhelst Bouwmaterialen is opgericht in 1925, een familiebedrijf  waarvan de vierde generatie reeds aan zet is. De professionele bouwhandel heeft acht vestigingen, voornamelijk in West-Vlaanderen.

Al sinds ‘80 is het bedrijf actief aanwezig in de Kortrijkse Regio. Tot begin 2014  was het bedrijf gevestigd in Harelbeke. Na de overname eind 2013 van de firma Callewaert verhuisde het bedrijf naar de Ringlaan. De huidige inplanting en beperkte ruimte op de site dwong het bedrijf om uit te kijken naar een andere locatie. Ook koestert het bedrijf nog veel ambities: het uitbouwen van hun logistieke dienstverlening, zich in de markt plaatsen als multi-specialist, het sterker etaleren van esthetische en interieurproducten, de uitbouw van een bouwkenniscentrum voor de regio … De ambities kregen vorm op de nabijgelegen Pradosite. Tegen begin 2018 wil Verhelst verhuizen naar een toonaangevend industrieel pand op een terrein van 36.500 m². De huidige site langs de Ringlaan wordt verkocht.

Facq Sanitair is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energiebesparing. Facq heeft momenteel drie vestigingen in onze Provincie: Brugge, Oostende/Oudenburg en Roeselare. Het bedrijf adviseert en begeleidt klanten bij hun project. Het bedrijf stelt 650 medewerkers tewerk die de onmiddellijke beschikbaarheid van duizenden producten verzekeren en bijdragen tot de tevredenheid van vele klanten in de bouwsector.

 

De drie bedrijven hopen dat ze met alle betrokken partijen verder constructief kunnen samenwerken om een mooi project te realiseren.  Burgemeester Francis Benoit: “Deze realisatie is meteen één van de belangrijkste van deze legislatuur. Voor Kuurne en de uitstraling van het bedrijvenpark Kortrijk-Noord is deze samenwerking historisch.”


Opwaardering Bedrijvenpark Kortrijk-Noord


Het regionale bedrijventerrein Kortrijk-Noord is het oudste bedrijventerrein van het arrondissement Kortrijk. De eerste vestigingen dateren van begin de jaren ‘60.

Al enkele jaren werkt de gemeente Kuurne, de vzw Bedrijventerreinvereniging Kortrijk-Noord en de intercommunale Leiedal aan de opwaardering van het terrein en de aanpak van leegstaande en verwaarloosde panden. Samen met eigenaars van leegstaande panden worden de knelpunten in kaart gebracht en onderzocht op welke manier de gebouwen een nieuwe economische invulling kunnen krijgen. Met resultaat.

Annelies Corne, bedrijventerreinmanager van de vzw Bedrijventerreinvereniging Kortrijk-Noord: “De site Prado, gelegen aan de ingang van het bedrijvenpark langs de ringweg, is enorm beeldbepalend voor passanten en klanten van het bedrijvenpark en passanten. Een herinvulling van deze site zal uitstralen op het gehele bedrijvenpark. We wensen de nieuwe ondernemers van harte welkom.”


Ondernemersvriendelijke gemeente


De herinvulling is een stimulans voor de Kuurnse economie en een bevestiging van het ondernemersvriendelijk beleid dat de gemeente voert. Getuige hiervan zijn de voorziene budgetten in de meerjarenplanning om ondernemers op Kortrijk-Noord te ondersteunen. Zo werd onder meer werk gemaakt van een performante signalisatie met centraal infopunt, een revitaliseringsstudie en de opmaak van een toekomstvisie voor het bedrijvenpark in samenwerking met de vzw Bedrijventerreinvereniging Kortrijk-Noord en de intercommunale Leiedal.

Naast financiële stimulansen, zet Kuurne ook dossiers zoals verkeersveiligheid en mobiliteit bovenop de agenda bij de betrokken administraties en kabinetten. De voorbije jaren werd fors geïnvesteerd in de verbinding van de R8 en de Noordlaan als centrale toegangspoort van het bedrijvenpark. In de toekomst biedt het bufferbekken nog veel kansen om de uitstraling van het bedrijvenpark te versterken.

Johan Bossuyt, schepen van economie: “Dankzij de inspanningen van de gemeente en de verschillende partners ‘herleeft’ het bedrijvenpark en investeren ondernemers volop in Kortrijk-Noord, wat zich vertaalt in nieuwe werkgelegenheid. De herinvulling van de Pradosite met drie mooie projecten aan de toegangspoort van het bedrijvenpark is hier een sprekend voorbeeld van.” Burgemeester Francis Benoit vult aan: "Deze investeringen zijn een katalysator. Naast de 18 nieuwe hectare is dit de echte start van de revitalisering. Als dynamisch bestuur zijn we er mee in geslaagd zuurstof te bieden.”


Uitbreiding Kortrijk-Noord


Momenteel realiseert Leiedal een uitbreiding van 22 ha. De uitbreidingszone zal plaats bieden aan 10 tot 15 grotere bedrijven en een 4-tal kleinere. Van de 14,6 hectare bedrijfsruimte is op vandaag nog 2,5 ha beschikbaar: 5,8 hectare is reeds verkocht en 6,6 hectare zit onder optie. De infrastructuur-werken zijn intussen afgerond en het eerste bedrijf, Transport Deruddere, opende onlangs haar deuren.

Bij de promotie van de uitbreidingszone bij kandidaat-investeerders, zette Leiedal en de gemeente ook actief de troeven van het bestaande bedrijventerrein in de kijker en worden herinvullingsmogelijkheden op het bestaande bedrijvenpark meegenomen. Leiedal ontvangt jaarlijks ongeveer 200 vragen van ondernemers die op zoek zijn naar ruimte om te ondernemen. Koen Byttebier, voorzitter Leiedal: “Als streekontwikkelaar gaat Leiedal niet enkel op zoek naar een geschikte locatie op de eigen terreinen, maar ook het private aanbod wordt hierbij gescreend. Zo verwees Leiedal ook talrijke ondernemers door naar de mogelijkheden van de Pradosite. De vestiging van Verhelst, Facq Sanitair, Revor en Jaritex stemt ons dan ook bijzonder tevreden.”

 

T 059 25 50 50 - E info@verhelst.be

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

8 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 2 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details