Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Familiale opvolging is verzekerd bij de Groep Verhelst

in de Categorie: groep Verhelst .

 

De sterk verankerde West-Vlaamse bouwgroep Verhelst, - van oudsher gekend voor de handel en productie van bouwmaterialen, de aannemingen van infrastructuur-en grondwerken en de baan- & havenlogistiek - , kijkt graag familiaal de toekomst tegemoet.

Het familiebedrijf werd opgericht in 1925 en vandaag staat reeds de vierde generatie aan het roer. Overgrootvader Albéric Verhelst startte als steenbakker in Oudenburg en na de tweede wereldoorlog bouwde grootvader Paul Verhelst met zijn vrouw het bedrijf uit tot een gediversifieerde bouwgroep.
In de jaren ‘60 & ‘70 kwamen eerst Briek en vervolgens Daniël, 2 van zijn 4 kinderen, het bedrijf versterken.  
Zij leidden het tot begin de jaren 2000 en werkten verder aan de geografische uitbouw van de groep en de vele bouwgelieerde activiteiten.

Familiebedrijven hebben een specifieke charme en zijn lange termijn gericht, maar worden bij iedere generatiewissel geconfronteerd met dé grootste uitdaging : de bedrijfsvoering regelen voor de toekomst.
Na een grondige oefening vond deze nu plaats in de vierde generatie. Kathleen en Johan (kinderen van Briek) zijn actief in het bedrijf sinds begin jaren ’90, en leidden samen sinds 2002 de Groep Verhelst.  Briek en Steven (kinderen van Daniël) vervoegden hen en namen de leiding van de logistieke poot en de natuursteenproductie voor hun rekening. 

Gezien de grootte, de diversiteit van de activiteiten en elk familielid zijn eigen focus heeft, beslisten Johan en Kathleen elk voor een discipline te gaan, maar toch hun gezamenlijke sterktes te behouden waaronder het zeer herkenbare rode/witte logo.

Johan Verhelst kocht aldus in mei 2018 het aannemingsbedrijf Verhelst Aannemingen, het recyclagebedrijf Top-Mix, de asfaltplant TopAsfalt en Verhelst Machines.
Nu heeft Kathleen de aankoop gefinaliseerd van de rest van de groep met name Verhelst Bouwmaterialen met acht sites voor de verkoop van bouwmaterialen en hun showrooms, de drie productiefaciliteiten voor betonprefab-producten, het chape- & vloerderbedrijf Verhelst Chapebedrijf en het natuursteenverwerkingsbedrijf Verhelst Natuursteen. Daarnaast verwerft ze ook de logistieke poot met de bedrijven Verhelst Logistics voor zowel binnen- als buitenlandse transporten en het overslagbedrijf Verhelst Port Operators in de Oostendse haven.

Opgeluchte gezichten na familiale oplossing – Johan en Kathleen Verhelst, Marc D’hoore van Marlex advocaten en Ludo Lievens van Lievens & C°

 

Zowel Johan als Kathleen hebben elk drie kinderen en kunnen hopen dat de toekomst van de bedrijvengroepen met de 5e generatie kan worden verzekerd. Kathleen en Johan benadrukken wel hun ijzeren vuistregel  “eerst de studies, dan extern werken om te bewijzen wat je kan, en pas dan kunnen we spreken over een intrede in het familiebedrijf”. Beiden zijn het roerend eens dat een professionele aanpak nodig is om een succesvolle opvolging te kunnen verzekeren en daarnaast positieve samenwerking en goede communicatie sleutels zijn om je bedrijf te laten stralen.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

8 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 2 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details