Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

De Keignaert

in de Categorie: groep Verhelst .

Steenbakkerij De Keignaert hangt vast aan de geschiedenis van de Groep Verhelst en was de enige steenbakkerij aan de Belgische Kust.

De steenbakkerij werd opgericht door Paul Verhelst in 1953. Door de hoge energiekosten en de recentste crisis werd ze gesloten eind 2010.

Begin oktober 2014 werd,  na het verkrijgen van de sloopvergunning, de afvalstoffen- en asbestinventaris, alles in gang gezet worden voor de start van de afbraakwerken door Verhelst Aannemingen van de steenbakkerij.

15000 m² asbestcement golfplaten, 2500 m² asbestcement afdekplaten van de droogkamers en diverse andere asbestproducten moesten verwijderd worden.

Om dit mogelijk te maken moesten de gebouwen gedeeltelijk vrij gemaakt worden wat pas kon gebeuren na het verwijderen van de oliën en gevaarlijke producten.

Daarna werd gestart met de selectieve sloop van de gebouwen. Daarbij werd rekening gehouden met de diverse afvalstoffen die vrij kwamen tijdens de afbraak.
In nauwe samenwerking met Top-Mix werd het klasse II afval en het hout naar de eindverwerkers gebracht.

Het vrijgekomen metselwerk en de beton werd door Top-Mix in de breekinstallatie verwerkt tot secundaire granulaten die op hun beurt aangewend werden in de wegenisafdeling van Verhelst Aannemingen.

Na de bovengrondse sloop rest ons nu enkel nog het verwijderen van alle aanwezige funderingen zodat het terrein bouwrijp afgeleverd wordt voor zijn volgende bestemming.
In de nabije toekomst plant de stad Oostende om een crematorium te bouwen op de gronden van de voormalige steenbakkerij.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

9 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 3 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details