Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

De Boer Waterproofing Solutions

De Boer Waterproofing Solutions

De Boer is wereldwijd actief als producent van bitumineuze dakmembranen voor platte of licht hellende daken. Al bijna 100 jaar hebben we ervaring in innovatieve toepassingen en biedt de Boer aan architecten, dakdekkers en gebouweneigenaars een brede waaier systemen voor waterdichte totaaloplossingen. Met garanties van ontwerp tot nazorg op het dak.

Dakrollen vormen de basis van ons ruim assortiment. Dikte, type van de wapening, bovencoating, ondercoating, afwerking onder- en bovenaan, .. al deze parameters passen wij aan. Voor elke toepassing stellen wij de meest geschikte rol samen. Bijbehorende dakprofielen, isolatie en bevestigingsmiddelen, primers, lijmen en andere “bij-producten”  maken ons aanbod compleet.

Wie voor bijna 100 jaar het vertrouwen geniet van duizenden bouwheren, honderden gerenommeerde architecten en toonaangevende bedrijven, is een authoriteit in zijn branche. Een referentie in het vak, die zich vertaalt in duizenden kleine vlekjes op de wereldkaart. Die hebben wij samen waterdicht gemaakt. Van Antwerpen tot Saigon. Van Ushuaia tot de Noordpool. Realisaties om “u” tegen te zeggen en vooral... om op uw beide oren te slapen. In weer en wind. Daar gaan we voor. En daar zorgen én tekenen wij voor!

PRODUcTEN

Het gamma van De Boer bestaat uit het hightech DuO gamma en 4 standaard productgroepen (APP, SBS, SAS en OXI). Geknipte systemen met een ondercoating, drager en bovencoating. Flexibele componenten, onderling op elkaar afgestemd. Om zelfs in extreme klimatologische omstandigheden optimaal te functioneren.

Wat is DuO?

Op het eerste zicht lijkt DuO op een gewone dakrol. Maar DuO is méér. DuO is een begrip: het meest performante dakmembraan dat de moderne techniek kan maken. Op basis van - wat dacht u - bitumen. DuO werd meteen één der meest gedurfde concepten ooit. Want nooit was iemand erin geslaagd harde APP (ondertussen geëvolueerd naar TPO) en zachte SBS te verenigen. Het succes vertaalt zich vandaag in miljoenen m² die wereldwijd de meest prestigieuze projecten waterdicht maken.

Lang leve(n) DuO - levensverwachting van minimaal 35 jaar.
Een recent onderzoek van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het bouwbedrijf (WTCB) i.s.m. SGS, ging de kwaliteitsevolutie van DuO over een periode van 20 jaar na. Het WTCB stelt dat DuO na die periode nog altijd over een zeer goede performantie beschikt. De meetwaarden zijn nog mooi te vergelijken met de beginkenmerken van het membraan. Daarnaast werd ook duidelijk dat DuO geschikt is voor de meest uiteenlopende klimaatzones. Het WTCB besluit dat een correct onderhouden DuO dakhuid een levensduurverwachting heeft van minimaal 25 tot 35 jaar.

We streven niet alleen naar een optimale levensduur met kwaliteitsproducten, maar ook de ervaren dakdekkers, een uitgebreid serviceprogramma en waterdichte garanties zorgen hiervoor. Alle gekeurde bitumineuze dakrollen zijn immers gedekt door een productgarantieverzekering en onze realisaties worden bezegeld met een authentiek waterdichtheidscertificaat.

DuO VOORDELEN :

  • UV bestendig 
  • Zeer goed beloopbaar
  • Minder krimpgevoelig, hoge stabiliteit
  • Hoge mechanische sterkte
  • Extreem goed kleefvermogen, extreem goede naadverbinding
  • Elastisch, rekbaar


DuO High Tech: een hightech waterdichtingsmembraan bestaande uit een TPO bovencoating en SBS ondercoating op een composiet wapening. Ideaal voor een langdurige bescherming van hoogwaardige gebouwen.

DuO High Tech Landscape: Voorzien van een wortelbestendige compound aan de bovenzijde. Perfect ontworpen voor ondergrondse constructies en “groene” (tuin)daken.

DuO High Tech Firecare: Aan de bovenzijde voorzien van een vliegvuurbestendige TPO-mengeling. Toegepast op daken die een vliegvuurbestendig systeem vereisen.

DuO High Tech Mecano: De gemodificeerde bitumen worden op een speciaal daartoe ontworpen composietdrager aangebracht, dankzij de extra brede SBS boord van 13 cm is deze ideaal voor mechanisch te plaatsen éénlaagse dakdichtingssystemen.

DuO High Tech Aero: Het geheel wordt onderaan voorzien van snelvloeiende bitumenstroken die een partiële hechting aan het dakoppervlak verzekeren. De ideale dakbaan voor dakrenovaties.

DuO High Tech No Flame: Membraan met aan de onderzijde een hoogtechnologisch PP-vlies. Uiterst geschikt voor een vlamloze toepassing met lijm of bitumineuze kleefstof.

DuO Frost: Waterdichtingsmembraan voor dezelfde toepassingen als DuO High Tech, echter special aangepast aan de eisen gesteld door het koude klimaat van Noord-Europa . Deze membranen zijn steeds vliegvuurbestendig en beantwoorden aan de klasse Broof(t2) volgens de Europese norm EN 1187.

DuO Bridges & Tunnels: Extra zware composietwapening met speciale TPO coating en een sterk klevende SBS massa. Ontworpen voor waterdichting van civiele bouw- en kunstwerken.

Download het Duo-levensduurrapport

De Boer Waterproofing Solutions

Onze producten

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

9 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 3 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details