Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Argex

Argexkorrels worden gemaakt van Boomse klei die met behulp van een emmerbaggermachine ontgonnen wordt in de achterliggende kleigroeve.

Via transportbanden wordt ongeveer 1.000 ton klei per dag vervoerd naar de fabriek voor verwerking. De klei wordt er gekneed en gemalen en naargelang het gewenste kaliber van de korrels, tot staafjes geperst.
In een enorme draaioven van 76 meter lang en bij een temperatuur van 1100 °C zullen deze kleistaafjes tot kleine ronde bolletjes expanderen: goed voor ongeveer 1.700 m³ korrels per dag.

Met een productiecapaciteit van ongeveer 500.000 m³, bezit Argex nv de grootste oven voor geëxpandeerde kleikorrels in Europa.


Thermovloeren: een warme en solide basis

De Argex Thermovloer heeft heel wat kwaliteiten.
De thermovloer bestaat uit een laag los gestorte Argexkorrels die voornamelijk rechtstreeks aangebracht worden op een draagkrachtige en waterdoorlatende grond. Op de isolerende Argexaanvulling komt een polyethyleenfolie en daarop wordt een lichtgewapende betonvloer gegoten. Argexkorrels zorgen voor een blijvende, duurzame en naadloze natuurlijke isolatie.
De afwezigheid van naden zorgt ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan, wat resulteert in een groot thermisch comfort.
Thermovloeren kunnen zowat overal worden gebruikt: van nieuwbouw over renovatie tot utiliteitsbouw zoals scholen, sporthallen, winkelcomplexen en kantoorgebouwen. Maar ook bij industriebouw en stallenbouw zijn ze meer dan het overwegen waard.


argeMIX® Chape - 50 % lichter dan traditioneel beton

Argex biedt de aannemer of doe-het-zelver een kant en klaar beton in handig zakformaat aan. Gedaan met het afwegen en -meten van de juiste verhoudingen der componenten: het volstaat om bij de argeMIX® de correct voorgeschreven hoeveelheid water toe te voegen om uw gebruiksklaar beton te bekomen.

Naast de gebruiksvriendelijkheid beschikt argeMIX® daarenboven nog over enkele andere voordelen: het is een beton op basis van natuurlijke granulaten en dus milieuvriendelijk, het beschikt over goede thermische en akoestisch isolerende eigenschappen en ondanks de lage volumieke massa, garandeert argeMIX® u een grote mechanische sterkte.

argeMIX®: uw kant-en-klare betonoplossing in nieuwbouw of renovatie
wanneer lichtgewicht er écht toe doet!

 

Project - Les Trèfles

Argex

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

9 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 3 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details