Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Keramische tegels voor buiten

Met een keramisch terras kan je alle kanten uit. Kies voor verschillende looks - hout, beton of natuursteen - en blijf elke zomer opnieuw genieten van jouw duurzame terras. Geen onderhoud, geen verkleuringen, heerlijk toch ?!

 

 NU loopt onze pre summer terrasactie

Tegels met natuursteenstructuur in keramiek

Ben je wel fan van blauwsteen, marmer, graniet, basalt of leisteen, maar wil je vlekken en mosgroei vermijden? Dan is een keramische natuursteenlook misschien wel iets voor jou!

Keramische tegels bestaan uit gebakken aarde en mineralen. Machinaal worden er verschillen tussen de tegels gecreëerd om op die manier hetzelfde natuurlijke uitzicht te verkrijgen als natuursteen.

 

vraag nu een prijsofferte aan

product image
product image

Keramische tegels met houtlook voor buiten

Een terras in hout heeft een warme, stijlvolle en authentieke uitstraling. Het sluit perfect aan bij de natuurlijke omgeving in je tuin. Jammergenoeg vragen houten planken vrij veel onderhoud. Om nog maar te zwijgen over de mosvorming, waardoor het oppervlak gevaarlijk glad kan worden. In de loop der jaren wordt buitenhout ook valer en grijzer.

Wil je de charme van een houten terras, zonder de nadelen ? Kies dan voor een keramische tegel met houtstructuur. Ze behouden jarenlang hun originele kleur en vergrijzen niet. Op keramische tegels kunnen bovendien geen krassen ontstaan en heb je uiteraard geen last van splinters. Houtlook tegels van 20 op 120 cm of 30 op 120 cm zijn de meest courante maten omdat die het dichtste aanleunen bij die van een echte houten plank. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en structuren waardoor keramische tegels met houtmotief quasi niet te onderscheiden is van een echte houten terras.

Kleurvast

Er zijn dus oneindig veel kleuren en variaties te verkrijgen. Door de homogene samenstelling en hoge baktemperatuur zijn ze bovendien 100% kleurvast.

Hoewel de kleurkeuze vaak een puur esthetische beslissing is, hou je er toch best rekening mee dat een donkere steen heel grote temperatuurverschillen te verwerken krijgt. In de winter zakt het kwik tot onder het vriespunt, terwijl de tegels in de zomer gemakkelijk kunnen opwarmen tot 60°C.

Dit is niet alleen onaangenaam voor je blote voeten, maar zorgt er eveneens voor dat het terras kan uitzetten. Als er dan geen uitzetvoeg is, komen de tegels los.

 

Bekijk nu onze onze pre summer terrasactie

product image
product image

Aan de slag met keramische tegels

Ben je ondertussen overtuigd om een terras in keramische tegels aan te leggen? Dan kan je meteen aan de slag!

Kies voor een dikte van 2 cm, speciaal voor buitentoepassing. Die zijn antislip, vorstbestendig én uiterst onderhoudsvriendelijk.

Plaatsen kan op verschillende manieren:

  • rechtstreeks op gras, zand of gravé
  • op de traditionele methode
  • op tegeldragers

Wil je persoonlijk advies van onze experts ?
Kom gerust langs in een van onze toonzalen. Wij geven je met plezier meer uitleg over de aanleg en het onderhoud van jouw droomterras.

 

Hier vind je ons

Merken

brand-logo
Fiordo
Italgraniti Impronta
brand-logo
brand-logo

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG

Wil je meer informatie? Een offerte aanvragen? Bel of mail rechtstreeks onze specialisten.

CONTACTEER DE SPECIALIST

VIND JE VERKOOPPUNT

Zoek hier de dichtstbijzijnde vestiging, je vindt ons altijd in jouw buurt.

VERKOOPPUNT ZOEKEN

8 Verkooppunten

Waarvan 5 vestigingen met complete, trendgerichte showrooms en buitentoonpark, 2 met basispresentaties voor buiten.

Meer details

Snelle levering

Met ons aangepast wagenpark kunnen wij levering op de bouwplaats lossen, rekening houdend met de specifieke noden.
Onze dispatch, samen met het juiste materieel en chauffeurs bieden service aan de klant.

Meer details

Vakkennis onder één dak

Verhelst biedt een antwoord op al jouw (ver)bouwvragen. Bij ons vind je alle vakkennis onder één dak. Laat onze expertise niet liggen!

Meer details